poniedziałek, 9 lutego 2015

Zapracowany weekend

Wiosny nie widać, czasu na podróżowanie nie ma, a stresu i spraw do załatwienia dużo, a do tego jeszcze poniedziałek, uhhhh.... też tak macie?
Miejmy nadzieje, że wiosna wraz ze wszystkimi przypisanymi do niej zmianami wreszcie przyjdzie, a tym czasem... mnie odstresowuje gotowanie :) Poniżej kilka zdjęć z mojej żywieniowej galerii. Może coś Was zainspiruje ;)

Making of - niedzielne śniadanko

Niedzielne śniadanko - parówki nadziane serem, ogórkiem i papryką, jajka sadzone w "ramce" z papryki, tosty, kawa i świeżo wyciskany sok z pomarańczy
Drugie śniadanie - sałatka z tuńczykiem i grzankami z tortilli

Obiad I - tagliatelle z tuńczykiem i pomidorami
Obiad II - leczo z kiełbasą, cukinią oraz czerwoną, zieloną i żółtą papryką
Obiad III - fusilli (świderki) pełnoziarniste z kurczakiem i szpinakiem
Deser I - urodzinowe gofry z sosem czekoladowym
Deser II - naleśniki z bananem, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
Kolacja/ impreza - 1. kanapki z białym serem, rzodkiewką i szczypiorkiem,
2. kanapki z jajkiem, sałatą, majonezem i szczypiorkiem,
3. kanapki z sałatą, salami, papryką, ogórkiem i majonezem,
4. kanapki z szynką, sałatą, papryką, oliwkami i majonezem,
5. kanapki z żółtym serem, sałatą, rzodkiewką, papryką i majonezem,
6. kanapki z pomidorem, sałatą i szczypiorkiem
oraz sałatka z jajkiem, kukurydzą, ogórkiem kiszonym i tuńczykiem

Kolacja/ impreza - domowa pizza z szynką, salami, serem, papryką, pieczarkami, cebulą i sosem pomidorowym

Na gotowanie już za późno, więc idę się odstresować przy książce ;)

Miłego tygodnia,

Madalen

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz